31. lokakuuta 2014

NUKKEKAUHU: ANNABELLE ELOKUVA K-16

Pitkään mieitin mitä postaisin Halloweenin kunniaksi, mutta juuri kun kävin katsomassa kammottan nukke elokuvan, päätin että miksi ei. Halloweenin kunniaksi siis postaus nukke kauhuelokuvasta Annabelle. !!HUOM!! Ethän lue postausta jos olet herkkä kauhuelokuville tms. nukkekauhulle? Elokuva on K-16 ja kertoo myös tositapahtumista. Ja kyllä, sisältää juonipaljastuksia. :D

Juoni: "John Form on löytänyt täydellisen lahjan raskaana olevalle Mia-vaimolleen - kauniin ja harvinaisen Annabelle-nuken puhtaanvalkoisessa häämekossaan. Lahjan tuoma ilo ei kuitenkaan kestä kauan, sillä Annabellen myötä perheen päälle näyttää laskeutuvan kirous..."

Eli tosiaan elokuvan lopussa mainittiinkin että perustuu tositapahtumiin, jotenkin. Mua alko häiritsemään että mikä oli fiktiota ja mikä faktaa, tätä elokuvaa on kutsuttu nimittäin 'kaikkien aikojen pelottavimmaksi'. Annabelle- elokuva on spin-off elokuvasta The Conjuring(spin-off on siis esim. hahmo, joka alkuperäisessä TV-sarjassa oli vain sivuhahmo, voi nousta päähenkilöksi omassa sarjassaan.)  
1

1a

Oliko oikea Annabelle nukke posliini nukke niinkuin elokuvassa?
Ei, kuten kuvassa näkyy, oikea Annabelle oli aivan normaalin näköinen Raggedy Ann Doll nukke, ei pelottava ollenkaann toisin kuin elokuvissa The Conjuring & Annabelle.

Antoiko avioimies oikeasti Annabelle nuken raskaana olevalle vaimolleen lahjaksi?
Ei. Itse elokuvassa aviomies John From antaa nuken hänen raskaana olevalle Mia vaimolleen lahjaksi. Mutta John ja Mia ovat fiktiota. Aito Annabelle nukke annettiin syntymäpäivälahjakis, äiti tyttärelleen Donnalle 28- vuotis lahjaksi. Donnan äiti osti antiikki Raggedy Ann Doll nuken harrastusliikkeestä vuonna 1970.
2

Olivatko alkueräisen Annabelle nuken omistajat joutuneet 'Saatanallisen kultin' hyökkäyksen kohteeksi niinkuin elokuvassa?
Elokuvassa Mia herää yöllä herättäen aviomiehensä kun kuulee huutoa naapurista. Kaksi saatananpalvojaa, oli suorittamassa jonkinnäköistä rituaalia ja naapurit olivat tapettu. Myös Mian ja Johnin kotiin samat hyökkäsivät. Nuori tyttö joka oli kultissa, kuoli Annabelle nukke sylissään elokuvassa. Itseasiaan, vastaus on ei. Nuken entiset omistajat, Donna ja Angie ei ollut koskaan ollut minkään kultin hyökkäyksen kohteena. 

3

Oliko omistajat yrittäneet tuloksetta heittää nukkea pois?
Ei, he eivät koskaan nähneet siihen syytä sillä heidän koteihinsa ei ollut murtautunut saatanan kultin jäseniä tai mitään pahaa. Itse elokuvassa John From heittää nuken roskikseen ennen avioparin muuttamista mutta uudessakodissa Mia löytää Annabelle nuken muuttolaatikon pohjalta. 

Vaihtoiko todellinen Annabelle nukke asentoja ja huoneita itsekseen?
Donnalla oli pieni asunto jossa asui kämppiksensä Angein kanssa. Angie oli joskus tullut kotiin ja huomannut pieniä muutoksia jotka rajottuivat sängyn alueelle johon Donna oli jättänyt nuken. Kuitenkin ajan kanssa aito Annabelle alkoi vaihtaa huonetta itsekseen. Joskus se jopa löydettiin kädet ja jalat ristissä, myös seisoen nojaten keittiön pöytään. He myös löysivät sen polviltaan tuolilta, joka oli ihmeellistä sillä Donna ja Angie yrittivät laittaa nukkea polvilleen muttei se onnistunut. Se ei voinut polvitua. 

4

Jättikö oikea Annabelle nukke viestejä?
Kyllä. Nuken entinen omistaja Donna väitti ja kertoi että oli löytänyt viestejä jotka oli kirjoitettu lapsen käsiälalla, pergamentti paperiin. Viesteissä luki "Help Us" ja "Help Lou" (Lou oli Donnan kämppiksen Angien sulhanen joka oli myös asunut sielä) Mikä teki kaikesta vielkäkin oudompaa, Donnalla ei ollut pergamentti paperia kotonaan eikä tiennyt mistä se oli tullut.


6

Oliko verta ilmestynyt Annabelle nukelle?
Kyllä, Donna kertoi että oli tullut kotiinsa töistä ja oli löytänyt nuken käsistä verta ja myös kolme tippaa verta nuken mekosta. Annabelle elokuvassa nukke joutui veriseksi kun kaksi saatanan kultin jäsentä hyökkäsivät ja toinen kuoli nukke käsissään ja verta valui nuken silmäkuoppaan (ylenpänä kuva).

Oliko oikeasti tapahtunut tulipalo jonka Annabelle sytytti?
Ei. Ei ole mitään todisteita siitä että nukke olisi oikeasti sytyttänyt tulipaloa. Elokuvassa liesi meni päälle jolloin popcornit ylikuumenivat ja räjähtii ja syntyi tulipalo. Nuken riivaama demoni myös veti Miaa takaisin tulipaloa kohti, mutta koko kohtaus oli fiktiota. Niin ei oikeasti tapahtunut.


7

Oliko oikea Annabelle nukke aiheuttanut fyysistä harmia ?
Kyllä, muttei niin pahasti kuin elokuvassa. Donnan kämppäkaverin Angien sulhanen Lou, oli asunut heidän kanssaan jo tovin. Lou ei ollut innoissaan nukesta ja yritti sanoa Donnalle että se on paha. Eräänä yön, Lou heräsi syvästä unesta ja huomasi ettei kyennyt liikkumaan, hän näki Annabelle nuken hänen jaloissaan, liukuen hitaasti häntä kohti. Ennenkuin Lou edes huomasi, Annabelle kuristi häntä kunnes pyörtyi. Seuraavana aamuna, Lou oli varma ettei se ollut unta.

Myöhemmin, Lou ja Angie oli tutkimassa karttoja valmistautuakseen matkaan jolle Lou oli lähdössä he kuulivat Donnan huoneesta outoa kahinaa. He odottivat että ääni loppuisi. Lou sytytti valot huoneeseen ja huomasi Annabelle nuken istumassa huoneen nurkassa. Hän tunsi että jokin on hänen takanaan, Lou kääntyi ja ketään ei ollut sielä. Hetkessä, hän tunsi kipua rinnassaan ja hänellä oli seitsemän naarmua rinnassaan jotka vuosivat verta. Ne olivat palovammoja, kolme pystysuoraa ja neljä vaakasuoraa naarmua. Haavat parantuivat nopeastii ja olivat poissa kahden päivän kuluttua.

Onko Evelyn, kirjakaupan omistaja oikea henkilö?
Elokuvassa Mian ja Johnin naapuri ja kirjakaupan omistaja Evelyn, on fiktiivinen hahmo. 


8

Onko ollut mitään kuolemia liittyen oikeaan Annabelle nukkeen?
Paranormaalien asioiden tutkija Ed Warrenin mukaan on ainakin ollut yksi. Video kiertue Ed & Lorraine Warrenin museossa Ed huomatti Raggery Ann Doll nukesta; "Monet esineet täällä on ollut hyvin vaikutusvaltaisia ihmisiin. Ihmiset on joutunut mielisairaalaan koska monet niistä asioista jotka ovat oikeasti totta on tässä rakennuksessa. Raggery Ann Doll nukke, joka oli vastuussa nuoren miehen kuolemasta joka kävi täällä kerran ja haastoi nuken tekemään pahimman mitä pyystyi, ja nukkehan teki. Video YouTubesta: Ed and Lorraine Warren: Occult Museum

Nuori mies oli tullut Warrenien The Occult Museum'iin moottoripyörällä tyttöystävänsä kanssa. Kiertueella jossa Ed Warren esitteli tavaroita, mies näki nuken ja alkoi pilkata sitä ja koputtamaan lasiin jonka sisällä nukke oli. Hän pilkkasi ja käski nukkea tekemällä hänelle naarmuja, samanlaisia mitä nukke oli muka tehnyt menneisyydessään nuken entisen omistajan Donnan ystävälle, Loulle. Ed heitti nuoren miehen ulos museosta. Kolmen tunnin päästä tämä nuori mies oli kuollut, menettänyt otteen moottoripyörästä ja osui puuhun. Hänen tyttöystävänsä selvisi hengissä mutta tarvitsi vuoden sairaalahoitoa. - Warrrens Occult Museum Tour


9
Vasemmalla: Näyttelijä Patrick Wilson, joka näytteli Ed Warrenia 2013 elokuvassa The Conjuring, poseeraa oikean Annabelle nuke vieressä. Oikealla: Oikea Ed Warren vuonna 1970, "ihailee" oikeaa Annabelle nukkea.

Onko mahdollista nähä livenä oikea Annabelle nukke?
On. Kuten elokuvan lopussa mainittiin, todellinen nukke sijaitsee Ed & Lorraine Warrenin museossa Monroessa, USA'ssa. Tällä hetkellä vierailut Warrensien museoon on hyvin rajalliset. Lisää voi lukea Warrensien nettisivustolta jos tahtoo.

Liittyikö 7 vuotias tytön henki mitenkään nukkeen?
Kyllä, muttei oikean Annabelle nuken entinen omistaja Donna ja Angie ollut koskaan nähnyt 7 vuotiasta tyttöä, niinkuin elokuvassa näkyi. 


10


Kuvat ja tekstit (suomennos by minä ©) ovat sivulta: historyvshollywood.com

Apuna toimi myös: Google, Wikipedia, YouTube

HAPPY HALLOWEEN! 
Parin pivän päästä arvonkin jo Give-Awayn voittajan :3
Ps. Postaus oli mitä oli, en halunnut saada kellekkään traumoa tai saada ketään lopetaamaan nukkeilua. :c
En itse väitä että uskoisin näihin paranormaaleihin asioihin 100% mutta mielenkiintoista oli tehdä tätä postausta! Suosittelen kattomaan Annabella elokuva, se pyörii vielä elokuvissakin. :--3 Seuraava postaus onkin pieni shootti Bessistä jonka kuvasin, ei siis enään näitä pelottelu juttuja. moimoi!

7 kommenttia:

 1. Toivotaan ettei tapahdu tälläisiä tulevaisuudessa ja ettei ole mitään paranormaalista olemassa :/

  VastaaPoista
 2. Ai tuo on siis se annadelle nukke. Kaveri kävi kattomassa elokuvan eikä nukkunut 3 päivään. Naureskelin hänelle kun niin kauhuissaan selitti, että kotona on kaksi riivattua nukkea. (Johtuen siitä, että aina kun otan neidin hyllyltä ja rupean tekemään jotain hänelle jätkä ottaa ja tipuu vaikka seisoisikin standissa) Joten ei meikäläistä nuket pelota.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Häh? "Johtuen siitä että aina kun otan neidin hyllyltä ja rupean tekemään jotain hänelle jätkä ottaa ja tippuu vaikka seisoisikin ständissä." ??

   Poista
 3. Kiva postaus, mukavan erilainen näin halloweenin kunniaksi! Itse olen aivan täysin eri mieltä Truenamen kanssa, sillä minusta kaikki yliluonnolliset jutut on mielenkiintoisia. The Conjuring on tullut katottua, joten varmaan pitäisi katsoa tuokin, vaikka en tykkääkään kauhuelokuvista, joissa esiintyy nukkeja :D

  VastaaPoista
 4. Todella creepyä! Ilmankos isosisareni aviomies pelkää Pullip-nukkeani...

  VastaaPoista
 5. Huihuiohojjoiihuh oon 11 :'j
  Toivottavasti en ala pelkäämään mun miniatyr nukkeja ja little pullippeja. :3

  VastaaPoista
 6. Ooon ite kiinnostunut tästä leffasta! Haluisin nähä :)

  VastaaPoista

TEKIJÄNOIKEUDET;
○ Kuvat & tekstit © nikidollies
○ Banneri © nikidollies

Kivat kommentit piristää aina päivää, Kiitos ♥